sobota 17. ledna 2015

Raw malinový cheesecake s kokosem



Další varianta raw zákusku z kešu oříšků a malin


Raw malinový cheesecake s kokosem




10-12 porcí
Doba přípravy 50 minut
Tuhnutí několik hodin

Co budeme potřebovat:

Korpus:
130 g mandlí
4 pl nesířených rozinek
1 pl kokosového tuku

Kokosová vrstva
150 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
5 pl strouhaného kokosu
kůra z 1 citrónu
šťáva z ½ citrónu
3 pl agáve sirupu
1 citrón
špetka soli

malinová vrstva
250 g kešu oříšků
6 pl kokosového tuku
4-5 pl agáve sirupu
350g mražených malin
šťáva z ½ citrónu
5 pl šťávy z červené řepy /není nutné/
špetka soli


  1. Všechny kešu oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne.
  2. Suché suroviny na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem a rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy (já použil Ø15 cm), nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
  3. Suroviny na druhou vrstvu opět umixujeme, postupujeme stejně jako u bodu 2. Jen by hmota měla být co nejjemnější.
  4. Kešu vložíme opět do mixéru, přidáme šťávu z citronu, agáve, povolené maliny bez vody,  zalijeme rozpuštěným tukem a řepnou šťávou, opět rozmixujeme. Hmoty na sebe postupně vrstvíme. 

2 komentáře: