středa 17. prosince 2014



Marokánky se u nás doma dělaly vždy, toto je velice odlišná verze z kvalitních surovin, téměř bez cukru. V naší restauraci se po nich vždy zapráší, jsou prostě famózní a měkoučké…


Šťavnaté  bezlepkové marokánky




Doba přípravy 50 min.
50 malých mincí

Bešamel:
250 ml sójové smetany
150 ml sójového nápoje
40 g pohankové mouky
30 g rostlinného margarinu Provamel
5 pl rýžového sirupu

Do větší mísy dáme:
50 g dýňových semínek
50 g rozinek
50 g sušených brusinek
50 g sušených fíků
20 g lněného semínka
50 g kokosu strouhaného
15 g kustovnice
30 g sušené citronové kůry
1 čl perníkového koření




Karobová čokoláda
2pl karobových bonbonů
1pl rostlinného margarinu Provamel
1pl sirupu agáve
2pl sójové smetany


Návod:
1. Nápoj spolu se smetanou, margarinem a sirupem přivedeme k varu, do směsi za neustálého míchání metličkou přidáváme mouku. Jakmile bešamel téměř ztuhne, odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme.
2. Vlijeme do mísy se zbytkem surovin a důkladně promícháme.
3. Menší lžičkou dáme malé množství hmoty do malé kulaté formičky na cukroví a namočenou lžící vytvarujeme marokánky. Vše se odehrává na plechu s pečícím papírem.
4. Pečeme 12 minut v troubě rozehřáté na 170°C. Necháme vychladnout a otočíme spodní stranou nahoru.
5. Ve vodní lázni rozehřejeme bonbony s tukem a odstavíme. Zakápneme sójovou smetanou. Můžeme osladit sirupem. Necháme ztuhnout v chladu.




Rady a tipy:
Suché suroviny můžeme libovolně nahradit slunečnicí, mandlemi, chia semínky nebo ořechy.
Sójová smetana bývá většinou 250ml, je lepší ji tam nedat celou a nechat si tak 2pl na karobovou polevu.








Žádné komentáře:

Okomentovat