pátek 3. května 2013


Seitan ve znojemské omáčce
Speciální verze tradičního moravského pokrmu 
s kyselými okurkami.  Přílohu tvoří jemná basmati rýže.


4 porce
doba přípravy 40 minut
Budeme potřebovat:
300g basmati rýže
400g  Seitan speciál
4 větší tvrdší kyselé okurky
1ks mrkve
2 menší cibule
1čl drceného kmínu
celozrnná mouka
3pl olivového oleje
petrželka
ocet, cukr, sójová omáčka na dochucování


1. Propláchnutou rýži zalijeme 2 a ½ násobným množstvím vody, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud nezačne měknout. Nakonec odstavíme a necháme dojít pod pokličkou.
2. Mrkve a okurku nakrájíme na tenčí nudličky. Cibuli na kostky osmahneme na rozehřátém oleji dorůžova, přidáme kmín, opět krátce zasmahneme. Zalijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu.
3. Vložíme okurky, mrkev, sojovou omáčku (3-4pl) a povaříme 10 minut.
4. Dochutíme do sladko-kysela a zahustíme 1-2pl mouky s vlažnou vodou.
.


Rady a tipy:
Pro speciální chuť můžeme přidat na maličké kousky nakrájené uzené tofu.




Žádné komentáře:

Okomentovat