pátek 22. března 2013


Quinoový salát s avokádem 
a růžovým grepem

4porce
Doba přípravy 40min

Lehký, ale přitom vydatný salát. Křupavá ořechová chuť quinoi spolu s avokádem a kombinací nahořklých grepů překvapí leckterého labužníka.

Budeme potřebovat:
400g quinoa
1ks střední růžový grep
1 měkčí avokádo
1ks červené cibule
1ks žlutá paprika
1ks limetka
1pl nasekané petrželky
Mořská sůl
Olivový olej

Návod:
1.Quinou vaříme v osolené vodě do měkka po dobu asi 25min. Odstavíme s plotny a necháme přikryté odležet. Po 15 min necháme v misce chladnout.
2. Suroviny pečlivě oloupeme. Grep, avokádo a papriku nakrájíme na menší kostky a cibulku na nudličky. U grepu je důležité odkrojit co nejvíce slupky, vyhneme se tak příliš hořké chuti.
3. Suroviny nasypeme do misky s quinoou, zastříkneme olivovým olejem, limetkovou šťávou spolu s nastrouhanou kůrou. Osolíme, přidáme petrželku a důkladně promícháme. Můžeme servírovat

Rapy a rady:                                                       
Do salátu lze přidat další zeleninu, jako jsou třeba cherry rajčátka nebo čerstvou okurku. Pro pestrost a zvýšení nutriční hodnoty bych doporučil posypat balkánským sýrem nebo kozím žervé.




Žádné komentáře:

Okomentovat