pondělí 25. března 2013

Pečený borůvkový cheesecake

Bezlepkový dort na jáhlovém korpusu s tofu a borůvkami

8porcí
Doba přípravy 60min.

Budeme potřebovat
900g tofu natural
240g jáhlové sušenky
300g sušeného sójového nápoje
500ml sójové smetany
4pl ovocného cukru
60g sójového margarínu
300g mražených borůvek
3ks banán
4pl agaru


Návod:
1. Sušenky vložíme do nádoby se sekacím nožem a důkladně rozdrtíme. Přidáme rozpuštěný tuk a opět krátce umixujeme. Vsypeme kulaté formy a velkou lžící uhladíme do roviny. Na povrch korpusu klademe rozkrojené banány.
2. Tofu nastrouháme na jemno, přidáme sojový nápoj, smetanu, cukr a pečlivě umixujeme do jemného krému. První ½ borůvek vmícháme do krému a nalijeme do formy s korpusem a banány. Pečeme na 170º 25minut.
3. Koláč necháme mírně vychladnout, posypeme zbytkem borůvek a zalijeme agarem obarveným borůvkovou šťávou.



Autor receptu: Katka Cifrová

Žádné komentáře:

Okomentovat